Siirry pääsisältöön

Joulupentuja luvassa

Mere 29vrk astutuksesta

Kuluneet neljä viikkoa ovat olleet kyllä äärettömän pitkältä tuntuva ajanjakso, puhumattakaan tiineysultraa edeltäviä paria päivää. Tänään kuitenkin se päivä vihdoin koitti ja kyllä vain siellä ultrassa näkyi pieniä kyytiläisiä. 


Mere heittäytyi hieman hankalaksi ultran suhteen, sillä ei millään olisi halunnut kyljelleen, jo ihan periaatteestakaan. Lopulta kun Hänen Korkeutensa saatiin kyljelleen ja karvatkin ajeltua, sillä niin tuuhean masukarvoituksen altahan ei mitään näkynyt, veti Mere itsensä varsinaiseen katkarapuasentoon niin, että sai varmasti imaistua kaikki pentunsa keuhkoihin asti piiloon. 

Kuitenkin siltä kohdin, mitä saatiin ultrattua, näkyi selkeät kaksi pennun alkua. Vilaukselta päästiin näkemään, että enemmänkin populaatiota oli, mutta Meren asennon hankaluudesta johtuen oli erittäin vaikea saada laskettua sen enempää. Joka tapauksessa ELL arvioi että ainakin neljä pentua siellä olisi, enemmänkin toki voi olla, mutta ei luultavastikaan mitään jättisuurta pentuetta. Oma arvio on 4-6 pentua. 

Nyt sitten alkaakin se isompi osuus tästä odotuksesta. Montako pentua sieltä lopulta päättää taistella maailmaan ja millaisen sukupuolijakauman saamme :) 

Huomasin myös nyt masukarvojen trimmaamisen jälkeen, että Merellä olikin takimmaisissa nisissä jo pientä turvotuksen alkua. Toistaiseksi ei suurempia muutoksia ole näkynyt, pientä turvotusta mahan alueella mutta nyt niitä sitten alkaa pikkuhiljaa tulemaan. On se jännää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nyt juostaan

Kuten varmaan moni on voinut lukea jo  instagramin sekä facebookin puolelta, Mere aloitti torstaina kauan odotetut juoksut. Tämähän käynnisti heti soittelun eri e progetestien vuoksi. Vielä tärppien ajankohta ei ole selvillä, mutta toiveissa olisi ensi viikon loppupuolelle (sormet ristiin). Huomenna selvinee mitä proget näyttää ja että tarviiko ottaa vielä tällä viikolla toiset testit. Joka tapauksessa nyt toiveissa onkin, että onnistumme saamaan pariskunnan yhteen oikeana ajankohtana ja päästäisiin toivomaan joulupentuja. Laskeskelin, että mikäli tärpit osuu ensi viikonlopulle ja astutus onnistuu, niin meillä onkin sitten varsin uudenlainen jouluaatto luvassa ja synnytyksen pitäisi tapahtua arviolta joko paria päivää ennen aattoa tai viimeistään aaton tienoolla.

Kolme pientä possua

Meidän pieni kolmen kopla kasvaa hurjaa tahtia ja huomenna 14.1 kilahtaakin mittariin neljä viikkoa ikää. Tämä tarkoittanee taas kynsien leikkuuta, sekä toista madotusta. Pennut ovat madotettu ensimmäisen kerran niiden ollessa kaksiviikkoisia Canex-tahnalla ja kynnet olen leikannut joka viikko. Pennut ovat nyt kohta syöneet viikon verran kiinteää ruokaa. Ensiksi aloitimme maistelemalla ihan laktoositonta AB-piimää ja parin kerran jälkeen lisäsin joukkoon sika-nauta jauhelihaa. Nyt ruoka koostuu piimä-jauheliha-nappulaseoksesta. Nappulana toimii Brit Caren lammas-riisi ja tätä syötetty myös Merelle raakalihan ohella. Kerran lapsoset pääsivätkin jo maistelemaan hieman peuran kylkeä, mutta ainakaan vielä ei suurta kiinnostusta herännyt. Ainoastaan Sukkatyttö oli reippaana maistelemassa. Tämä tyyppi tuntuukin olevan melko kaikkiruokainen, sillä turvotettu nappula uppoaa myös pelkkänään, siinä missä sisarukset sylkevät sen pois. Kerran myös yksi pennuista juoksi syömään Meren kan

Vadelmatassuja tilattu

Koska kaikki ei aina mene niinkuin suunnitellaan, jouduin vielä lauantai-iltana tekemään nopean päätöksen uroksesta. Perjantaina 11.10 kävimme Meren kanssa progetesteissä ja arvot olivat nousseet tiistain 0,6:ta <6! Nousu oli erittäin nopea ja koska Mere oli ulkoisina merkkeinä jo osoittanut tärppien lähentyvän, tuli aikatauluun muutoksia.  En saanut alunperin sulhoksi lupautunutta Epiciä Suomeen aikataulun puitteissa - ja koska tärppein varsinainen huippukohta oli vielä hyvin epäselvä, jouduin tekemään nopean päätöksen siitä, ottaako riskin että tärpit menee ohi, vai pelataanko varman päälle ja lähdetään kohti varaurosta Kouvolaan.  Lopulta varasin hotellin Kouvolasta ja seuraavaksi aamuksi sovimme treffit ihanan, jo vanhemman iän saavuttaneen Saiken kanssa.  Käytin käytännössä koko perjantain ja lauantain pohtien Saiken käyttöä, sillä olihan sillä takana jo kolme pentuetta, joista käytännössä ensimmäinen ja toinen voidaan lukea samaksi pentueeksi, sillä toisessa pe