Siirry pääsisältöön

Tuhkavuorten Huurteen Lumo

Kuva Petri Hallberg
Maikki
S. 28.02.2017
EEJV-15 Lumiturpa Huurteinen x Kuurakuonon Åikukas Lumous
Terveys
Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, Selkä LTV1 VA0
Silmät OK (voim. 27.02.2021)
prcd-PRA B
Luonnetesti
1. +1b  Toimintakyky    Kohtuullisen pieni    15
2. +1b  Terävyys   Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä   1
3. +1  Puolustushalu    Pieni    1
4. +2b  Taisteluhalu   Kohtuullisen pieni   20
5. +1b  Hermorakenne   Hermostunein pyrkimyksin   35
6. -1a  Temperamentti   Häiritsevän vilkas   -15
7. +1   Kovuus  Hieman pehmeä   8
8. +3 Luoksepäästävyys  Hyvätahtoinen, luoksepäästävä, avoin  45 
9. +++ Laukauspelottomuus    Laukausvarma
                                               Yhteensä 110+++

Näyttelyt
2x SERT, 1x VA-CACIB
Harrastukset
Agility, Rally-Toko, Nenätyöskentely (mejä, nose work),
Canicross, Näyttelyt
Luonteesta
Maikki on luonteeltaan vilkas ja energinen tyyppi, jolta ei tekemisenhalua puutu. Maikki on erinomainen harrastuskoira äärettömän vilkkaan, innoikkaan ja tekemisenhaluisen luonteensa vuoksi. Maikkia on helppo motivoida mihin vain ruuan avulla ja lelutkin kelpaa sille myös, mutta pistää välillä mielen kiihtymään liikaa. Namipalkkauksen kanssa saa olla tarkkana, sillä helposti menee käsi kyynerpäitä myöden suuhun :) 
Maikki on äärettömän ahne koira, siis oikeasti äärettömän ahne, jolle kelpaa mikä vain pikkukivistä lähtien. Mitään syötäväksi kelpaavaa ei saa jäädä sen ulottuville, sillä Maikin ruokatutka kyllä pelaa ja kaikki uppoaa alta sadasosan, avaamattomia paketteja myöden. 
Puskista katoaa myös marjat sekä kirsikkatomaatit jos vahtimatta jättää (jostain syystä kovin montaa mansikkaa ei tänä vuonna ehtinyt ihmisten nautittavaksi). 
Maikilla on taipumusta pieneen resurssiaggressioon, joten sillä täytyy olla tiukat ja joustamattomat pelisäännöt miten ollaan. Niitä noudattamalla ollaan saatu melko kivuton ja helppo arki. Maikissa on myös tietynlaista kiihkeyttä mikä näkyy ylikeittymällä. Maikki osaa kuitenkin myös rauhoittumisen jalon taidon ja useimmiten kerta käsky riittää siihen, että koira tarjoaa itse rauhoittumista. 
Kiihkeys yhdistettynä vilkkauteen on kuitenkin ollut erityisen iso plussa agilityssa. Vauhtia riittää innon lisäksi, joten Maikki on ollut erityisen helppo ja nopea opettaa agikentille. Se omaksuu nopeasti uusia asioita, mutta turhautuu myös helposti, jos sille yrittää tarjota liian vaikeaa tehtävää tai liian tylsiä hommia. 
Maikki ei juurikaan välitä toisista koirista silloin kun sillä on jokin tehtävä. Ikinä ei ole hihnassa rähissyt. Ei silti tule toimeen toisten narttujen kanssa.
Maikki on erinomainen lenkkiseura sen loputtoman energian vuoksi ja sen kanssa on täydellistä lähteä tekemään esim. canicrossia. Vetää sopivasti, osaa pääosin tärkeimmät käskyt. 
Voimakas saalisvietti ja höysteenä riistaviettiä. Pysyy kuitenkin esim. mökillä vapaana ongelmitta, mutta alueilla, jossa on paljon sorkkaeläimiä, irtipito on haasteellista. On myös uinut joka kesä vesilintujen perässä. 
Maikki on kova uimari sekä hurja vesipeto, rakastaa noutaa, sukeltaa ja kahlata. Rakastaa juosta pallojen perässä ja kaivaa suuria kuoppia. Näyttelyissä sekä treeneissä sen vilkkautta ja eloisuutta on kehuttu. 
Maikki on koira, josta on kaikkeen harrastamiseen. Se lähtee kaikkeen innolla mukaan, satoi tai paistoi, mikään ei hidasta. Hoitotoimenpiteet ei tuota Maikille ongelmaa, kynnet on aina leikattu ongelmitta ja helposti sekä haavat putsattu yhteisymmärryksessä. Ainoastaan suihku on kamala paikka, mutta niistäkin ollaan selvitty suhteellisen vähäisellä väännöllä. 
Maikki ei pelkää mitään ääniä, paukkeita eikä raketteja. Ukonilmat useimmiten nukkuu. Kaikki alustat ovat myös Maikille OK. 
Avoin tai välinpitämätön ihmisiä kohtaan, varsinkin ulkona välinpitämätön. Omat ihmiset ovat kuitenkin maailman paras asia ikinä (varsinkin oma mamma) ja mamman kainalossa meneekin usein illat. Kirjaimellisesti, kainalossa tai suoraan rinnan päällä. Mitä lähempänä Maikki saa olla, sen onnellisempi se on. 
Pääsääntöisesti tottelevainen ja kuuliainen, ripaus nöyryyttäkin löytyy mutta sieltä löytyy myös pieni riiviö ja jästipää, joka mielellään koettelee rajojaan. Maikki jää täysin ongelmitta hoitoon mihin vaan ja milloin vaan, kulkee (ja on aina kulkenut) autossa ongelmitta ja ilman pahoinvointeja. Sen kanssa on ihana ja helppoa lähteä mihin vaan, oli se sitten patikkaretki tai hengailua kauppakeskuksessa. Ja ainiin, Maikki RAKASTAA ääntään. Ei silti kotona louskuta turhaan (vaikka kovasti välillä haluaisikin) eikä hauku/vahdi ovikelloa tmv, mutta vokaalit saattaa innostuessaan nousta. 
Kaiken kaikkiaan Maikki on arjessa sekä harrastuksissa mitä ihanin koira. Paljon työtä sen kanssa on saanut tehdä ja tullaan tekemään, mutta pikku hiljaa siitä tulee hiottua erittäin kirkas pienisuuri timantti 💜

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nyt juostaan

Kuten varmaan moni on voinut lukea jo  instagramin sekä facebookin puolelta, Mere aloitti torstaina kauan odotetut juoksut. Tämähän käynnisti heti soittelun eri e progetestien vuoksi. Vielä tärppien ajankohta ei ole selvillä, mutta toiveissa olisi ensi viikon loppupuolelle (sormet ristiin). Huomenna selvinee mitä proget näyttää ja että tarviiko ottaa vielä tällä viikolla toiset testit. Joka tapauksessa nyt toiveissa onkin, että onnistumme saamaan pariskunnan yhteen oikeana ajankohtana ja päästäisiin toivomaan joulupentuja. Laskeskelin, että mikäli tärpit osuu ensi viikonlopulle ja astutus onnistuu, niin meillä onkin sitten varsin uudenlainen jouluaatto luvassa ja synnytyksen pitäisi tapahtua arviolta joko paria päivää ennen aattoa tai viimeistään aaton tienoolla.

Kolme pientä possua

Meidän pieni kolmen kopla kasvaa hurjaa tahtia ja huomenna 14.1 kilahtaakin mittariin neljä viikkoa ikää. Tämä tarkoittanee taas kynsien leikkuuta, sekä toista madotusta. Pennut ovat madotettu ensimmäisen kerran niiden ollessa kaksiviikkoisia Canex-tahnalla ja kynnet olen leikannut joka viikko. Pennut ovat nyt kohta syöneet viikon verran kiinteää ruokaa. Ensiksi aloitimme maistelemalla ihan laktoositonta AB-piimää ja parin kerran jälkeen lisäsin joukkoon sika-nauta jauhelihaa. Nyt ruoka koostuu piimä-jauheliha-nappulaseoksesta. Nappulana toimii Brit Caren lammas-riisi ja tätä syötetty myös Merelle raakalihan ohella. Kerran lapsoset pääsivätkin jo maistelemaan hieman peuran kylkeä, mutta ainakaan vielä ei suurta kiinnostusta herännyt. Ainoastaan Sukkatyttö oli reippaana maistelemassa. Tämä tyyppi tuntuukin olevan melko kaikkiruokainen, sillä turvotettu nappula uppoaa myös pelkkänään, siinä missä sisarukset sylkevät sen pois. Kerran myös yksi pennuista juoksi syömään Meren kan

Vadelmatassuja tilattu

Koska kaikki ei aina mene niinkuin suunnitellaan, jouduin vielä lauantai-iltana tekemään nopean päätöksen uroksesta. Perjantaina 11.10 kävimme Meren kanssa progetesteissä ja arvot olivat nousseet tiistain 0,6:ta <6! Nousu oli erittäin nopea ja koska Mere oli ulkoisina merkkeinä jo osoittanut tärppien lähentyvän, tuli aikatauluun muutoksia.  En saanut alunperin sulhoksi lupautunutta Epiciä Suomeen aikataulun puitteissa - ja koska tärppein varsinainen huippukohta oli vielä hyvin epäselvä, jouduin tekemään nopean päätöksen siitä, ottaako riskin että tärpit menee ohi, vai pelataanko varman päälle ja lähdetään kohti varaurosta Kouvolaan.  Lopulta varasin hotellin Kouvolasta ja seuraavaksi aamuksi sovimme treffit ihanan, jo vanhemman iän saavuttaneen Saiken kanssa.  Käytin käytännössä koko perjantain ja lauantain pohtien Saiken käyttöä, sillä olihan sillä takana jo kolme pentuetta, joista käytännössä ensimmäinen ja toinen voidaan lukea samaksi pentueeksi, sillä toisessa pe